top of page

Jan Oomen

Ik ben Jan Oomen en vanaf 2016 ben ik als freelance GZ-psycholoog bij De Hoofdzaak betrokken. De psychologische behandelvorm die ik aanbied heet Persoonsgerichte-Experiëntiële Psychotherapie. Dat betekent dat we ons in de gesprekken richten op jouw beleving en daarmee persoonlijke groei en afname van psychische klachten in gang willen zetten. Op welk deel van jouw beleving we ons richten is afhankelijk van je klacht/probleem, je doel in de therapie, je persoonlijkheid en je levensverhaal. Het betreft bijvoorbeeld je gevoelens, emoties, blokkades, gedachten, verlangens, donkere kanten, dilemma’s, patronen in relaties, oud of recent leed enzovoort. We bevorderen verder bewustzijn van wat jij voelt en wat jij nodig hebt zodat je dat als kompas kunt gebruiken in je leven. Specifieke werkvormen binnen mijn behandelaanbod zijn emotiegerichte therapie (EFT), focussen (op hoe je de dingen in je lijf aanvoelt), stilstaan bij de interactie tussen jou en mij, uitdiepen van existentiële thema’s en EMDR. Als persoon kennen anderen mij meestal als rustig, respectvol, bescheiden, nuchter en empathisch.  
Wanneer je voelt dat zowel ik als persoon, de aanpak die ik bied, als de kortdurende setting (maximaal 15 gesprekken) past bij jou en je hulpvraag, dan kunnen we samen aan de slag. Mocht een van ons het idee hebben dat het niet kan gaan werken of niet haalbaar is dan denk ik graag met je mee over wat beter past om te doen. 
Net als jij blijf ik een mens in ontwikkeling. Bronnen voor groei die ik in mijn vak blijf aanboren zijn opleiding, overleg met collega’s en natuurlijk feedback van mijn cliënten. Ik ontvang dat graag en ik zal er ook geregeld naar vragen.


Als GZ-psycholoog ben ik geregistreerd in het BIG-register onder nummer 99920364925. Ik ben erkend lid van de VPeP (Vereniging Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie), de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie) en het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Uiteraard heb ik een verplicht kwaliteitsstatuut.

Ik werk op maandagen en donderdagen

bottom of page