top of page

Ervaringen van clienten

"Ik ging bij Sandrijn in behandeling na doorverwijzing van mijn huisarts. Ik heb ontzettend veel aan de consults/behandelingen van Sandrijn gehad. Met veel vertrouwen en deskundigheid heeft zij me geleerd inzicht te krijgen en de controle te nemen over mijn eigen leven en gevoelens. Tevens heeft ze mij voldoende handvatten gegeven om, om te kunnen te gaan met de psychische gesteldheid van mijn ouders. Ook aan de EMDR behandelingen heb ik erg veel gehad!"
Kim"Bij Sandrijn heb ik leren relativeren. Ik zag altijd makkelijk de spreekwoordelijke beren op de weg en anticipeerde daar graag op voorhand al op. Door anders naar zaken te leren kijken zijn die beren er soms nog wel maar kan ik zelf makkelijker de omslag maken naar de ernst en grootte van zaken. Wat erg geholpen heeft is dat Sandrijn niet vertelt wat je beter wel of niet kunt doen maar je zelf na laat denken over een voor jezelf goede oplossing. Zo kun je uiteindelijk zonder hulp zelf de beren weer aan! Ook heb ik geleerd voor mezelf op te komen en assertiever te worden. Door op voorhand te bespreken (eerst met Sandrijn, nu met mezelf) wat ik graag besproken wil hebben kan ik mijn zegje doen en weet ik dat ik gehoord ben."
Anoniem"Vier maanden ben ik bij Sandrijn geweest. Eens in de twee weken hadden we een afspraak. Ons eerste gesprek kan ik mij nog erg goed herinneren. Ik was op van de zenuwen. Zodra ik binnen kwam en Sandrijn ontmoette voelde ik mij direct op mijn gemak. Een open, vriendelijke en toegankelijke vrouw. Ze vertelde wat ik van de eerste afspraak kon verwachten. Ze was direct heel duidelijk en ik wist wat ik kon verwachten van haar en de bijeenkomsten. Daardoor voelde ik mij op mijn gemak en kon ik openlijk over mijzelf vertellen. Na afloop van iedere afspraak ging ik altijd met een prettig en voldaan gevoel naar huis. Ik had opnieuw handvatten gekregen waardoor ik weer verder aan de slag kon gaan. Een tijd geleden had ik het moeilijk. Bij het laatste gesprek had Sandrijn aangegeven dat ik haar een e-mail kon sturen wanneer ik behoefte had aan een gesprek. Hier maakte ik gebruik van. Zoals altijd ontving ik snel een bericht terug en binnen een aantal dagen hadden we een afspraak. Bij Sandrijn heb ik mij altijd op mijn gemak gevoeld. Ze was open en gaf mij handvatten om verder te gaan."
Anoniem

Een halfjaar geleden ben ik gestart bij praktijk De Hoofdzaak. Ik had van tevoren nooit kunnen bedenken dat deze stap me zoveel meerdere stappen in de goede richting heeft laten zetten. Mijn behandelaar, Lisette Strik, heeft met aandacht mij bepaalde inzichten gegeven, zonder daarvoor zelf aan het woord te zijn. Er werd gekeken naar mijn struggles en aan de hand daarvan werd een behandelplan gestart. Dit plan is makkelijk toepasbaar en kan ik ook voortzetten nadat mijn behandelplan eindigt. Ik ga met vertrouwen de toekomst tegemoet, mede dankzij praktijk De Hoofdzaak en in het bijzonder Lisette Strik.

Lisette Strik van De Hoofdzaak geeft je het gevoel welkom te zijn met al je kwaliteiten. Dat wat je zelf als problemen of zwaktes ziet, ziet zij als elementen van groei. Waar je zelf je fouten telt, zet zij ze af tegen alles wat goed gaat. Het is thuiskomen bij haar en in een warme, hartelijke setting op zoek gaan naar handvatten voor groei en vertrouwen.

Een ervaring van een vrouw die in behandeling is geweest bij Lisette:

'Ik heb de gesprekken met jou als bijzonder prettig ervaren. Je kan goed luisteren en hebt veel inlevingsvermogen. Je liet mij mijn verhaal doen maar bleef goed de leiding houden en wist de kern goed samen te vatten. Door jou heb ik inzicht gekregen in het ontstaan van mijn burn out. Ook weet ik nu dat ik de dingen anders aan moet pakken. Jouw tips pas ik nog elke dag toe.

Als ik het soms moeilijk had omdat het allemaal zo langzaam vooruit ging sprak jij me moed in. Door jou besef ik dat ik dingen moet loslaten en accepteren. Dat ik moet luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen moet respecteren.

De mindfullness cursus vond ik erg prettig om te doen. Ik oefen elke dag.

Ik probeer een regelmatig leven te leiden en maak elke dag een schema met haalbare activiteiten. Ik sport en mediteer en ga op tijd naar bed. Structuur zorgt ervoor dat ik niet doordraai en teveel ga doen. Ook zorg ik voor regelmatige rustmomenten.

Ik besef nu dat het lang gaat duren. Soms lijkt het of ik nooit beter wordt vooral als ik een terugval heb en volledig blokkeer om niks. Dan denk ik aan de kleine successen zoals een stukje lezen of zonder ongelukken op een roltrap stappen. En aan jouw woorden "het is zoals het is". Accepteren en loslaten.

Nogmaals bedankt voor je luisterend oor en tips. Ik kan niks bedenken dat je anders had kunnen doen. Ben heel blij dat jij er was toen ik je nodig had.

Een ervaring van een vrouw over de assertiviteitstraining die ze volgde bij Lisette en Sanne van den Brandt:

Nogmaals bedankt voor de onwijs goede/fijne cursus want wat heb ik veel geleerd.

 

Wat vond ik prettig:

  * Ik vond het een prettige groep waarin ik me heel veilig voelde. Jij wist de groep goed te begeleiden en samen met Sanne de tijd goed te bewaken.

  * De onderwerpen die aanbod kwamen hebben mij laten groeien. Ik durf nu al vaker nee te zeggen, ik durf al vaker mijn mening te geven evenals kritiek. Complimenten ontvangen dat is eigenlijk ook heel fijn, voorheen deed ik altijd of alles maar gewoon/normaal was.

   * Ik ben heel blij met de tips die ik van jullie kreeg inzake de situatie op mijn werk. Niet alles heb ik kunnen gebruiken/toe kunnen passen maar wil ze zeker meenemen voor in de toekomst.

    * Ik vond de rollenspelen die jij samen met Sanne deed echt super, je kreeg een goed beeld bij de opdracht die erachteraan kwam.

 

Positieve feedback:

 * Misschien de rollenspelen meer uit laten spelen binnen eigen situaties. Nu speelden we vaak situaties uit vanuit een opdracht.

 * Het tijdstip van de cursus. De cursus begon vroeg het was vaak wel haasten maar dat alles was zeker de moeite waard.

 * De cursus is voorbij gevlogen, ik heb veel geleerd maar nog niet alles altijd even goed toe kunnen passen (binnen dit tijdsbestek). Ik had het fijn gevonden om na een tijdje nog eens bij elkaar te komen en kijken hoe we er allemaal op dat moment voorstaan. Kijken wat hebben we geleerd waar zijn we nog tegenaan gelopen.

 

Complimenten voor Lisette: Lisette straalt heel veel rust uit en is heel betrokken. Binnen de assertiviteitscursus weet Lisette ook goed in te spelen op situaties die haar cliënten inbrengen. Ze probeert de situatie voor iedereen zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Dankzij Lisette heb ik sprongen gemaakt waardoor ik mezelf heb zien groeien. Nogmaals bedankt!

bottom of page