top of page
top

Therapeuten

Bij Psychologiepraktijk De Hoofdzaak is een aantal (GZ) psychologen werkzaam, elk met zijn of haar eigen affiniteit en ervaring. Hieronder leest u meer over de therapeuten in de praktijk.

Sandrijn van der Voort

Sandrijn
sandrijn 1_edited.jpg

Mijn naam is Sandrijn van der Voort (1976), praktijkhoudster van Psychologiepraktijk 'De Hoofdzaak'. In 2009 deed zich de kans voor om voor mezelf te starten en besloot ik de stap te wagen. Inmiddels bestaat de praktijk al weer behoorlijk wat jaren en ik ben erg blij dat ik kan genieten van de uitdaging, vrijheid en flexibiliteit die het ondernemerschap mij biedt.

Ik heb psychologie gestudeerd in Tilburg aan de UvT. Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als psychologe bij GGZ Westelijk Noord Brabant. Ik heb hier op verschillende afdelingen gewerkt, en heb ervaring opgedaan in het behandelen van zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Bij deze werkgever heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik ben dus BIG-geregistreerd onder nummer 79908726525, heb een goedgekeurd kwaliteitsstatuut en ben tevens lid van de beroepsvereniging van psychologen en psychotherapeuten, de LVVP. ​

Binnen de praktijk zorg ik voor het dagelijks reilen en zeilen van de praktijk en het gehele gezondheidscentrum De Oude Jacob en onderhoud ik de contacten met onze samenwerkings-partners.

Ik ben aanwezig op donderdagen of op afspraak

Lisette

Lisette Strik

Mijn naam is Lisette Strik (1985). Sinds 2007 ben ik werkzaam op het gebied van psychische hulpverlening. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit, met als afstudeerrichting ‘klinische psychologie’ en sinds 2013 ben ik geregistreerd in het BIG-register als GZ-psycholoog onder nummer 2991678-625. De meeste werkervaring in de hulpverlening heb ik opgedaan binnen GGZ WNB te Roosendaal en Bergen op Zoom. Naast het uitvoeren van uitgebreid psychodiagnostisch onderzoek, bood ik ambulante hulpverlening aan mensen met (complexe) angst- (waaronder ook PTSS),stemming- en/of somatische symptoom stoornissen (waaronder burnout en chronisch vermoeidheidsyndroom).

In april 2016 besloot ik als freelancer aan de slag te gaan, wat betekent dat ik als GZ-psycholoog voor diverse opdrachtgevers/praktijkhouders -waaronder psychologiepraktijk "de Hoofdzaak” ambulante hulpverlening verricht aan cliënten met diverse psychische problematiek. Vanuit een oplossingsgerichte benadering reik ik handvatten / technieken aan afkomstig uit  diverse (bewezen effectieve) behandelvormen, waaronder de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. In mijn werk als behandelaar ervaar ik het als een uitdaging om samen met de cliënt te onderzoeken wat hij/zij nodig heeft om tot een vermindering van klachten te komen, waarbij zijn/haar hulpvraag leidraad is.

Ik werk volgens alle wettelijke eisen en heb een kwaliteitsstatuut.

 

Ik werk op dinsdag en op donderdag de hele dag

Jan

Jan Oomen

Mijn naam is Jan Oomen en ik werk als GZ-psycholoog bij De Hoofdzaak. 

Als u door de huisarts bent verwezen voor psychologische behandeling binnen Basis GGZ of het ZORROO traject kunt u bij mij terecht. We zetten dan eerst samen op een rij wat er speelt en wat u zou willen bereiken met de behandeling. De behandelmethoden waar ik vervolgens gebruik van maak zijn cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, cliëntgerichte therapie en EMDR. Ook hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van online behandelmodules. Ik vind het belangrijk om er regelmatig bij stil te staan of de behandeling voldoende bij u aansluit.

Het interessante aan het werken bij De Hoofdzaak vind ik de verscheidenheid aan mensen van alle leeftijden (boven de 18 jaar) die bij ons komen met allerlei verschillende redenen en klachten waarmee ze momenteel zijn vastgelopen. Het mooie is om vervolgens te zoeken waar ieders kracht is om er mee om te gaan en zelf verder te kunnen.

Als GZ-psycholoog ben ik geregistreerd in het BIG-register onder nummer 99920364925. Ik lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie),aspirant lid van de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie) en heb ik een wettelijk verplicht kwaliteitsstatuut.

Ik werk op maandag en donderdag

Rita

Rita Berger

Mijn naam is Rita Berger (1977). In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als psycholoog. Van 2004 tot 2006 heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gedaan. Ik werkte toen binnen defensie als militair psycholoog, waarbij ik in Nederland, maar ook in diverse missiegebieden in het buitenland militairen heb mogen behandelen met diverse problematieken. In 2008 heb ik het militaire pak ingeruild en ben ik gaan werken voor een angstbehandelcentrum, om vervolgens in 2011 een eigen praktijk te starten en mijn werkzaamheden als freelance-psycholoog verder uit te bouwen. Ik werk graag met EMDR, oplossingsgerichte en cognitieve therapie. Waarbij mijn affiniteiten vooral liggen op het vlak van (het verminderen van) angsten, fobieën en traumatische klachten. Vanaf november 2016 ben ik werkzaam bij De Hoofdzaak.

Ik werk volgens alle wettelijke eisen en heb een kwaliteitsstatuut. Mijn BIG nummer is 79066487125

Ik werk op dinsdag en vrijdag

Femke

Femke Hermes

Mijn naam is Femke Hermes (1973). Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Na mijn afstuderen in 2006 ben ik gaan werken bij GGZ westelijk Noordbrabant, waar ik de GZ opleiding doorlopen heb. Sinds 2013 sta ik in het BIG register geregistreerd als GZ psycholoog onder nummer 49916693125 en heb een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Ik heb binnen de specialistische GGZ op verschillende afdelingen gewerkt en ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van mensen met diverse (complexe) psychiatrische stoornissen zoals (recidiverende) depressieve stoornissen, angststoornissen, posttraumatische stressklachten en agressieproblematiek.  Daarmaast heb ik 3 jaar bij GGZuidland binnen de basisGGZ gewerkt waar ik geleerd heb om kortdurend te behandelen.

Binnen de Hoofdzaak verricht ik individuele behandelingen voor de meest voorkomende klachten. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfullness en EMDR. In behandelingen werk ik, indien mogelijk, doelgericht en kortdurend aan klachtenafname. Hierbij vind ik het belangrijk om de hulpvraag van de client centraal te stellen, en het inzicht in de oorsprong en instandhoudende factoren van de klachten vergroten, zodat client na afloop van de behandeling zelfstandig verder kan.

Ik werk op donderdagen

 

Anke

Anke van Nijnatten

DOJ-17.jpg

Mijn naam is Anke van Nijnatten (1989). In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als psycholoog bij verschillende instellingen binnen de specialistische GGZ, waaronder GGz Breburg. Hier heb ik tevens de opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd.

Binnen de specialistische GGZ heb ik ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van o.a. depressieve stoornissen, angststoornissen, PTSS, psychosomatische klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik maak gebruik van evidence-based behandelmethodes en ben opgeleid in Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Mijn werkwijze laat zich omschrijven als betrokken, cliëntgericht, transparant en gelijkwaardig. Samen kijken we welke behandeling het beste aansluit bij uw hulpvraag.

In het BIG register sta ik geregistreerd als GZ-psycholoog onder nummer 09925341625. Daarnaast ben ik lid van het NIP en heb ik een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Ik werk op maandag, woensdag en vrijdag

Carola

Carola Krijger

Mijn naam is Carola Krijger (1988) en ik ben afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb een jaar in de SGGZ in Venlo gewerkt binnen de diagnostiek en ben vervolgens als behandelaar bij de Hoofdzaak en als POHGGZ aan de slag gegaan. Binnen de Hoofdzaak geef ik zowel individuele behandelingen als groepstherapieën.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd rondom Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze methodiek valt onder de derde generatie gedragstherapieën en leert mensen anders omgaan met gedachten en emoties: in plaats van er de strijd mee om gaan, juist accepteren dat ze er zijn. We kijken naar patronen die in de loop der jaren zijn ontstaan en hoe je deze eventueel kan doorbreken. Tevens gaan we kijken naar wat je belangrijk vindt in je leven en hoe je je daarop kan gaan richten. Ook zet ik EMDR in rondom traumaverwerking bij heftige ervaringen. Tevens heb ik de opleiding voedingspsychologie afgerond. Wanneer je handvaten zoekt in een gezonde levensstijl, het niet lukt af te vallen of bij bijvoorbeeld een burn-out ondersteuning wil in voeding, kan ik je daarbij helpen.

Ik werk op dinsdag, woensdag en vrijdag

Kirsten

Kirsten van Oijen

DOJ-17.jpg

Mijn naam is Kirsten van Oijen (1973) en ik woon in het gezellige Breda. Ik ben opgegroeid in Deventer, waar ik Hbo Toegepaste Psychologie heb gestudeerd. In mijn tijd heette de opleiding de AMA (Academie Mens en Arbeid) met de afstudeerrichting Psychodiagnostisch werk. Mijn stage en afstudeeropdracht waren in Breda en die stad beviel me zo goed dat ik er ben blijven wonen. Daarna heb ik verschillende banen gehad binnen de zorg (Epilepsiekliniek, ziekenhuis, GGZ) en ben naast mijn werk psychologie gaan studeren aan de Open Universiteit. De behandelkant trok me meer dan de diagnostische werkzaamheden en in de loop der jaren heb ik een basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond en een Mindfullness training gevolg. Recent een opleiding in de ACT (Acceptance en Committment therapy). Naast mijn freelancewerk ben ik sinds twee jaar als psycholoog werkzaam in een kleinschalig organisatie genaamd Winnock, die zich richt op revalidatie en re-integratie. De visie dat de wisselwerking tussen lijf en geest van grote invloed is op de klachten spreekt me zeer aan. De verandering zal dus ook vanuit geest en lijf moeten komen!

Ik werk op donderdag en donderdagavond

bottom of page